СИНТАКСИЧНО-СТИЛІСТИЧНІ ПРИЙОМИ КОМПОЗИЦІЇ МОВНИХ ВІДРІЗКІВ В РОМАНАХ Д. БРАУНА «ЯНГОЛИ ТА ДЕМОНИ» ТА «КОД ДА ВІНЧІ» - МЕЛЬНІЧУК, А. О.; КУЗНЄЦОВА, І. В. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена виявленню синтаксично-стилістичних прийомів композиції мовних відрізків в романах Д. Брауна «Янголи та демони» та «Код да Вінчі». Особлива увага приділяється неповному реченню, граматичній інверсїї, перериванню висловлювання. Синтаксично-стилістичні прийоми в досліджуваних романах створюють специфічну організацію речень, завдяки яким можлива передача різних конотативних і прагматичних характеристик описуваних подій, поведінки героїв і їх стану.