ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕДАЧІ ЕЛЕМЕНТІВ ВЕРТИКАЛЬНОГО КОНТЕКСТУ МОВОЮ ПЕРЕКЛАДУ (НА МАТЕРІАЛІ ПЕРЕКЛАДУ ПОВІСТІ О. КОБИЛЯНСЬКОЇ «В НЕДІЛЮ РАНО ЗІЛЛЯ КОПАЛА») - ЛЕЩЕНКО, Г. А.; БЛАКИТА, І. О. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена впливу вертикального контексту на повноту розуміння задуму автору тексту. У ході дослідження визначено саме поняття вертикального контексту, та як він впливає безпосередньо на текст та його інтерпретацію різними читачами. Проведено аналіз передачі елементів тексту з національними реаліями іншою мовою оскільки розуміння позатекстової інформації впливає на цей процес.