СПЕЦИФІКА ПЕРЕКЛАДУ АНГЛОМОВНИХ ТЕКСТІВ З ОХОРОНИ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я - ХАВКІНА, О. М. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена особливостям передачі англомовних документів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з проблем охорони психічного здоров’я українською мовою. Розглядаються лексико-семантичні, структурно-граматичні особливості терміноодиниць, характерних для текстів цієї сфери. Аналізуються складності перекладу англомовних текстів зазначеної тематики українською мовою. Аргументується нагальність подібних наукових розвідок, пояснюється важливість та перспективність продовження досліджень у цьому напрямку.