ЛІНГВОСИНЕРГЕТИКА: НАПРЯМИ І ПЕРСПЕКТИВИ - ПІХТОВНІКОВА, Л. С. (Нова філологія, 2016)
У статті надано стислий огляд існуючих напрямів лінгвосинергетичних досліджень. Успіх в розвитку цих напрямів став можливим після появи фундаментальних праць із загальної синергетики, оскільки в них впроваджено поняття й підходи цієї науки до вивчення складних систем. Визначено напрями подальшого розвитку лінгвосинергетики, що базуються на більш глибокому розумінні механізмів та законів самоорганізації.