ТЛУМАЧЕННЯ МОВНОГО ЗНАКА В ЗАГАЛЬНІЙ ТЕОРІЇ ЗНАКІВ Ч. С. ПІРСА: ФІЛОСОФСЬКЕ ПІДҐРУНТЯ - АНДРЕЙЧУК, Н. І. (Нова філологія, 2016)
У статті розглядаються філософські засади тлумачення мовного знака в семіотичному проекті Ч. С .Пірса. Точкою відліку для розгляду прагматицизму Пірса обрано запропоновану ним систематизацію наук. Показано звʼязок фундаментальних категорій першості, другості та третьості, випрацюваних Ч. Пірсом у феноменології, з категоріями семіотики. Розглянуто вагомість цих категорій для розуміння ознак, що покладені в основу трьох класифікацій знаків. Уточнено розуміння символічної природи мовного знака.