ОСНОВНІ ЗМІНИ В СИНТАКТИКО-ФУНКЦІЙНІЙ ПАРАДИГМІ ПРИКМЕТНИКІВ ПРИ ПЕРЕХОДІ ВІД ДАВНЬОГО ДО СЕРЕДНЬОАНГЛІЙСЬКОГО ЕТАПУ РОЗВИТКУ МОВИ (на базі дослідження середньоанглійських прозових творів) - ШАБАЛІНА, О. О. (Нова філологія, 2017)
У статті вивчаються кількісні та якісні зміни у синтактико-функційному аспекті вживання прикметників при переході від давньо- до середньоанглійського періоду. Аналіз здійснено на базі прозових текстів і порівняно з результатами попередніх досліджень. Доведено, що прикметникова узуальна парадигма змінювалася залежно від семантичної специфіки тексту. Виявлено, що семантико-функційний фактор (визначальний для давньоанглійської) із аналітизацією мови поступається на користь синтаксичної потреби.