НЕГАТИВНІ ЕТНОНОМІНАЦІЇ ЯК МАРКЕРИ МОВИ ВОРОЖНЕЧІ ТА ОСОБЛИВОСТІ АНГЛОУКРАЇНСЬКОГО ПЕРЕКЛАДУ - ПРУС, С. І. (Нова філологія, 2017)
В статті розглядається феномен «мова ворожнечі» в американському варіанті англійської мови та негативні етнономінації (прізвиська, етнофолізми) як її маркери. Вивчаються причини появи негативних етнономінацій у мові, методи їх формування та найбільш поширені їх моделі. Аналізуються також шляхи передачі значення негативних етнономінацій українською мовою.