АНТОНІМІЧНІ ВІДНОШЕННЯ В АНГЛОМОВНІЙ ТЕРМІНОСИСТЕМІ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА - МИКЛАШ, Л. Т. (Нова філологія, 2016)
Проаналізовано специфіку антонімічних відношень в англомовній терміносистемі лісового господарства. Виокремлено типи антонімічних пар, здійснено класифікацію термінів-антонімів за семантичним і структурним критеріями. Дослідження термінів, утворених на основі семантичних характеристик протиставлення, дає можливість розглянути семантичні значення і поля їх функціонування у галузевій мові.