СИНЕРГЕТИКА: ВИНИКНЕННЯ, СТАТУС І ЗАВДАННЯ - ДОМБРОВАН, Т. І. (Нова філологія, 2017)
Стаття розглядає появу синергетики як нового етапу у розвитку загальної теорії систем. Синергетика сфокусована на вивченні динамічних самоорганізованих складних систем різноманітної природи. Багатовимірний характер синергетики відбито у неоднозначному розумінні її статусу та широкому спектрі завдань.