МОВНА ОСОБИСТІСТЬ АДРЕСАНТА В КОНТЕКСІ ВІРТУАЛЬНОГО ШЛЮБНОГО ДИСКУРСУ (НА МАТЕРІАЛІ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ) - ВЕЛИКА, І. О.; БОНДАРЕНКО, Н. Б. (Нова філологія, 2017)
У статті розглядається поняття «мовна особистість», наводиться його власна дефініція, розглядаються конституенти. Наводиться дефініція поняття «віртуальний шлюбний дискурс», на матеріалі якого встановлюються нові типи мовної особистості. Встановлення нових типів мовної особистості відбувається на основі аналізу мовних засобів віртуальних шлюбних оголошень. Нові типи мовної особистості надають змогу встановити гендерні стереотипи фемінності, прослідити динаміку їх зміни відносно до класичних гендерних стереотипів.