ЛЕКСИЧНЕ РОЗМАЇТТЯ У НІМЕЦЬКОМОВНІЙ ПОЕЗІЇ ЛІТЕРАТУРНОГО НАПРЯМКУ «НОВА ДІЛОВИТІСТЬ» - БАНДУРКО, З. В. (Нова філологія, 2017)
У статті розглядаються властивості лексичного складу німецькомовних поетичних творів напрямку «Нова діловитість» з точки зору стилю, територіальної, історичної та соціальної диференціації. У роботі звернено увагу на використання історизмів, архаїзмів, діалектизмів, професіоналізмів, іншомовної лексики, поетизмів тощо. Саме ці лексичні пласти віддзеркалюють стан суспільства та відтворюють основні характерні риси естетики нової діловитості – репортажний стиль, наближеність до розмовного мовлення, спрямованість творів на масову дійсність, зображення економічних та соціальних проблем.