ІНТЕРТЕКСТУАЛЬНІ ЗВ'ЯЗКИ В ХУДОЖНЬОМУ ТЕКСТІ (НА МАТЕРІАЛІ АНГЛОМОВНОЇ НОВЕЛИ) - СУХОВА, А. В. (Нова філологія, 2017)
Статтю присвячено дослідженню інтертекстуальних зв'язків у художньому тексті, зокрема в англомовній новелі. Безпосередню увагу приділено вивченню різних форм і прагматичних функцій інтертекстуальності. У результаті проведеного аналізу виявлено, що в англомовній новелі явище інтертекстуальності спостерігається переважно на образно-символічному рівні композиції у формі ремінісценцій, цитат, алюзій, запозичень образів і мотивів з інших художніх текстів, а також покликань на певні предмети мистецтва. З’ясовано, що наявність інтертекстуальних зв'язків є однією з підстав розглядати англомовну новелу як синергетичну систему.