ПРИСЛІВ’Я У СТАТУСІ ІНТЕКСТІВ: ЛІНГВО-КОГНІТИВНИЙ АСПЕКТ - ШВАЧКО, С. О. (Нова філологія, 2017)
У статті досліджуються прислів’я та їх перекладацькі метазнаки, ідентифікується ідея про стабільність динамізму прислів’їв-дериватів. Осмислюється метазнак інтекст та його функції у нових ситуаціях англомовного дискурсу. Обґрунтовується положення про онтогносеологічний аналіз метазнаків. Структурно-семантична природа тексту малого жанру об’єктивується в комплексі тріади – текст, інтенція, омовлення.