СТРУКТУРНО-СЕМАНТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ОЙОКОНІМІВ ГРАФСТВА LEICESTERSHIRE - КОЛІСНИЧЕНКО, Т. В. (Нова філологія, 2018)
Стаття направлена на інтегральний опис ойконімів графства Leicestershire (Англія). Основна увага зосереджена на встановленні структурних моделей ойконімів, позицій формантів ойконімів графства Leicestershire. Мета дослідження полягає у визначенні мови донора та мови рецептора ойконімів для розуміння їх культурологічної складової в англомовній ойконімічній картині світу.Ойконіми утворюють ойконімічну картину світу на основі закладеної у них когнітивної інформації та відображають історичні зміни, характеристики географічних особливостей місцевості та світосприйняття населення.