ОПИС СЕМАНТИКИ СИСТЕМНО-МОВНИХ ЗАСОБІВ ФОРМУВАННЯ НОМІНАТИВНОГО ПОЛЯ КОНЦЕПТУ «LA LANGUE FRANҪAISE» - СТУЛІНА, Є. В. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена дослідженню семантики мовних засобів, що формують сутність і зміст концепту « la langue française». Методом дослідження вибрана побудова номінативного поля, бо вона дозволяє більш ретельне і багатоаспектне вивчення ставлення франкомовного суспільства до такого феномену, яким є французька мова. У якості матеріалу дослідження відібрані системномовні засоби – прості номінації, словосполучення, стилістичні синоніми тощо, а також вислови, що містять іменування об’єкту наукового пошуку – французької мови. Вибір даного концепту для наукового дослідження його номінативного поля обумовлений функціями мови як засобу ідентифікації особистості і нації.