РОСІЙСЬКА АРМІЯ МИКОЛИ І ОЧИМА АНГЛІЙЦІВ ПІД ЧАС РОСІЙСЬКО-ТУРЕЦЬКОЇ ВІЙНИ 1853-1856 РР. (ЛІНГВОІМАГОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ) - МОРОЗ, А. А. (Нова філологія, 2019)
У статті проаналізовано погляди британських солдатів, офіцерів і журналістів на їхніх противників – росіян під час Російсько-турецької війни 1853-1856 рр. з точки зору лінгвоімагології. Автори мемуарів використовують наступні засоби інтерпретації лінгвоімагологічного аспекту: інверсія, метафора, знаки оклику, суперлативи, протиставлення, експресивні словосполучення, суперлативи, фонетичні повтори, лексичні повтори, деталь та стереотипи. Естетична та етична оцінка вживаються для додавання оповіді виразності.