ОСОБЛИВОСТІ КОМУНІКАТИВНОЇ ПОВЕДІНКИ ОСІБ ЧОЛОВІЧОЇ СТАТІ НА МАТЕРІАЛІ НІМЕЦЬКОМОВНИХ ШЛЮБНИХ ІНТЕРНЕТ-ОГОЛОШЕНЬ СУЧАСНОСТІ - ВЕЛИКА, І. О. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена дослідженню особливостей комунікативної поведінки особи чоловічої статі на матеріалі сучасного німецькомовного шлюбного Інтернет-дискурсу. У статті розглядається історія гендерних досліджень, виокремлюються особливості фемінної і маскулінної мовної поведінки. Значна увага приділяється особливостям сучасного Інтернет-дискурсу, а також виокремлюються певні риси саме німецькомовного Інтернет-дискурсу сучасності. На матеріалі віртуального шлюбного оголошення встановлюються особливості маскулінної мовної поведінки і стереотипи маскулінності, які актуалізуються на матеріалі віртуальних шлюбних оголошень.