ВЕРБАЛІЗАЦІЯ КОГНІТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЖА В ХУДОЖНЬОМУ ДИСКУРСІ (НА МАТЕРІАЛІ РОМАНУ Р. ҐЕЛБРЕЙТА «КАР’ЄРА ЛИХОДІЯ») - БОНДАРЕНКО, Я. О. (Нова філологія, 2019)
У статті розглядається вербалізація когнітивної діяльності персонажа в романі Р. Ґелбрейта “Кар’єра лиходія”. Аналізується когнітивна взаємодія злочинця і детектива. Визначаються основні засоби і фокуси вербалізації персонажної когнітивної діяльності в романі.