ЕКСПРЕСИВНА ЦІННІСТЬ КОНЦЕПТІВ АВТОРСЬКОЇ МОДЕЛІ СВІТУ РОМАНУ Г. МЕЛВІЛЛА «МОБІ ДІК» - ЧУЯН, С. О. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена проблемам вивчення художнього тексту як самостійного об’єкта дослідження, розробленню методики аналізу індивідуальних особливостей стилю художників слова з позицій когнітивної лінгвістики та дослідженню специфіки авторської моделі світу, що відбиває у художній площині авторський вибір концептуальних пріоритетів.