САМООРГАНІЗАЦІЯ НІМЕЦЬКОМОВНОЇ НОВЕЛИ: СИНЕРГЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - ЧЕРЕДНИЧЕНКО, В. П. (Нова філологія, 2017)
У статті досліджено самоорганізацію німецькомовної новели у синергетичному аспекті. Обґрунтовується важливість дослідження тексту та дискурсу з позиції лінгвосинергетики, згідно з якою текст є системою, що складається з багатьох взаємодіючих підсистем та їх об’єктів. Досліджено синергетичні параметри німецькомовної новели. Висвітлено систему факторів, що беруть участь у процесі самоорганізації німецькомовної новели. Проаналізовано механізми самоорганізації та саморегуляції німецькомовної новели як типу тексту і дискурсу.