ҐЕНДЕРНА ІДЕНТИЧНІСТЬ ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКОЇ ЖІНКИ В СУЧАСНІЙ КУЛЬТУРІ США: ЛІНГВОКУЛЬТУРОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - ЮНАЦЬКА, А. Б. (Нова філологія, 2016)
Стаття присвячена проблемі ґендерної ідентичності жінок-іммігранток із Латинської Америки у США. Автор розглядає модель «деконструкції» ґендерного (жіночого) національного характеру (marianismo) на тлі асиміляції у приймаючій культурі, а також лінґвальні та мовленнєві маркери зміненої ідентичності. У дослідженні наголошується, що в результаті асиміляції діти іммігрантів або зберігають аутентичну ґендерну етику або набувають латиноамериканської феміністської естетики, що відбиває концепцію «жіночого повноваження».