ПЕРЕСПІВНИЦЯ ЯК СИМВОЛ ПОВСТАННЯ У РОМАНІ-ДИСТОПІЇ СЬЮЗЕН КОЛЛІНЗ «CATCHING FIRE» - ПАВЛЮК, Х. Т. (Нова філологія, 2016)
Стаття присвячена дослідженню символічного наповнення роману Сьюзен Коллінз Catching Fire з трилогії The Hunger Games у жанрі молодіжної дистопії. Ключовим символом у романі постає переспівниця. У статті з’ясовано особливості репрезентації художнього образу за допомогою символічної паралелі «переспівниця – повстання».