МОДЕЛЮВАННЯ МЕНТАЛЬНИХ СТРУКТУР В ЛІНГВОКОГНІТОЛОГІЇ1 - ЛЮБИМОВА, С. А. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена аналітичному огляду найбільш відомих в когнітивній лінгвістиці концепцій ментальних структур мовної свідомості. В когнітивній лінгвістиці моделювання є засобом і результатом дослідження, спрямованого на виявлення загальних спільних рис когнітивних конструктів. Інструментом моделювання ментальних структур в лінгвокогнітивних дослідженнях є гештальти, фрейми, скрипти, сценарії. Найбільш продуктивним в конструюванні знань визнається фрейм.