ВЕРБАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ FEAR В ОПОВІДАННЯХ ЕДГАРА АЛЛАНА ПО - ПІДГОРНА, А. Б. (Нова філологія, 2017)
У статті розглядаються засоби вербалізації концепту FEAR/СТРАХ в готичних оповіданнях Едгара Аллана По, де цей концепт є ключовим. Окреслюється роль вивчення концептів при дослідженні специфіки авторського світосприйняття, надається визначення поняттю «концепт» та виокремлюються основні актуалізатори концептів. Проводиться аналіз найчастотніших мовних засобів репрезентації досліджуваного концепту та можливих додаткових значень, яких вони набувають в текстах творів автора.