АКТУАЛІЗАЦІЯ ФРАКТАЛЬНОЇ МОДЕЛІ-МАТРИЦІ ЖИТТЯ Є РОЗПОВІДЬ В АНГЛОМОВНОМУ БІОГРАФІЧНОМУ НАРАТИВІ - БИСТРОВ, Я. В. (Нова філологія, 2017)
У статті обґрунтовано роль фрактальної моделі-матриці LIFE IS A STORY у процесі фрактальної концептуалізації життєвого досвіду біографічного суб’єкта на прикладі англомовного біографічного наративу. В рамках теорій когнітивної метафори і концептуальної інтеграції установлено міждоменні відповідники у структурі фрактальної моделі. Доведено, що поняттєві сфери у макроструктурі біографічного наративу розширюють фрактальну структуру домена STORY.