ПРАГМАТИЧНА НАСТАНОВА НА ЕСТЕТИЧНИЙ ВПЛИВ В АНГЛОМОВНОМУ АФОРИЗМІ - АНАСТАСЬЄВА , О. А. (Нова філологія, 2017)
У статті досліджується питання мовної реалізації прагматичних настанов англомовного афоризму. Розкрито співвідношення понять «естетична функція» та «настанова на естетичний вплив» в текстах цього жанру. Продемонстровано роль настанови на естетичний вплив як основної в ієрархії прагматичних настанов англомовного афоризму. Розглянуто мовностильові засоби реалізації цієї прагматичної настанови.