ТЕРМІНОЛОГІЧНА ЛЕКСИКА ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ЗАСІБ ВІДТВОРЕННЯ ФАХОВОГО КОНТЕКСТУ В ХУДОЖНЬОМУ ТВОРІ - ПОСОХОВА, А. В. (Нова філологія, 2017)
У статті розглядаються комунікативно-дискурсивні та лінгвостилістичні особливості вживання термінологічної лексики як продуктивного засобу відтворення фахового контексту на сторінках професійного роману, дослідження проведено на матеріалі роману А. Хейлі ,,Аеропорт”. Отримані результати показали, що термінологічна лексика допомагає авторові відтворити специфіку інституціонального середовища міжнародного аеропорту, а термінологічні одиниці складають основу лексичної бази вербалізації фахового середовища. У стилістично маркованому контексті художнього твору нейтральна термінологічна лексика набуває стилістичного забарвлення, що сприяє глибшому розкриттю теми роману й емоційному впливові на читача.