КОМУНІКАЦІЯ АНТИПОВЕДІНКИ В ЛІНГВОКУЛЬТУРІ КИЇВСЬКОЇ РУСІ - КОЧ, Н. В. (Нова філологія, 2017)
У статті на матеріалі «Словника давньоруської мови ХI-ХIV ст.». аналізується семантичний потенціал лексем з коренями правд- і лъж-. Парадигму християнської антиповедінки структурують власне поведінкова та мовленнєва моделі, що експліцитно представлені мовними засобами релігійних і світських дискурсів. Контекстуальний аналіз ключових номінацій відповідних концептів та їхніх словотвірних інновацій надає підставу для уточнення семантичного обсягу терміну «антиповедінка».