ЕКСТРАЛІНГВАЛЬНІ ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА ПОПОВНЕННЯ СУСПІЛЬНО- ПОЛІТИЧНОГО ЛЕКСИКОНУ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - ГОНЧАР, М. М. (Нова філологія, 2017)
У статті розглядаються основні положення неології як науки та неологізми суспільно-політичній сфери на матеріалі англійської мови. Особлива увага приділяється екстралінгвальним факторам, що впливають на поповнення словникового складу сучасної англійської мови, до яких входять культурно-історичні й соціально-політичні умови життя й діяльності мовної спільноти. Основні джерела поповнення саме суспільно-політичної лексики також розглянуто у рамках статті.