ПОНЯТТЯ ПРЕДИКАТ КРІЗЬ ПРИЗМУ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОГО ПІДХОДУ - ХАЦЕР, Г. О. (Нова філологія, 2017)
У статті розглядається питання міждисциплінарних особливостей визначення поняття предикат та його головних складових. Окремо аналізуються різні види предикатів та предикативних груп. Надається категоризація предикатів за допомогою глибинних відмінків, ознак ситуації та категорій Аристотеля для базових предикатів. Пропонується система виокремлення груп семантичних предикатів для аналізу прагматичної установки тексту.