ЕВОЛЮЦІЯ КОНЦЕПТУ EIRE В КОНТЕКСТІ АНГЛО-ІРЛАНДСЬКОЇ ЛІНГВОКУЛЬТУРИ - ПОЛГОРОДНИК, Д. В. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена діахронічному аналізу концепту EIRE в англо-ірландській лінгвокультурі. Доведено, що наповнення макроструктури концепту зумовлено особливостями взаємодії міноритарної (автохтонної кельтської) та мажоритарної (привнесеної англосаксонської) культур. Встановлено, що макростуктура концепту EIRE не є ригідною й трансформується під впливом екстралінгвальних чинників.