ХРОНОТОП СУЧАСНОГО АНГЛОМОВНОГО ІНДУСТРІАЛЬНОГО РОМАНУ: СТРУКТУРА, ТОПОСИ ТА ФУНКЦІЇ - ВАСИЛИНА, К. М.; ФЕДЧЕНКО, К. С. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена висвітленню специфіки часопросторових зв’язків, представлених у сучасних англомовних індустріальних романах. У ході дослідження здійснено порівняльний аналіз хронотопу роману «Вечірні новини»(1990) американського письменника Артура Хейлі та твору «Субота» (2005) британського романіста Ієна Мак’юена. Визначено близькість часопросторових зв’язків у творах з історичною реальністю. Охарактеризовано особливості розгортання моделей «хронотопу дороги» та «хронотопу вулиці».