ЛІНГВОДИДАКТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ КОРПУСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У СФЕРІ ВИВЧЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ПЕРЕКЛАДУ ПРИСЛІВ’ЇВ - СТЕПАНОВ, В. В. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена висвітленню аспектів прикладного залучення корпусних технологій із потужним лінгводидактичним потенціалом (конкордансер, а також паралельний, референтний та віртуальний корпуси) до вивчення особливостей перекладу прислів’їв студентами вищих навчальних закладів спеціальності «Переклад». Наведено власну стратегію викладання особливостей іншомовного відтворення прислів’їв у теоретичному та практичному руслах на основі поєднання застосованих перекладацьких прийомів В. С. Виноградова та витриманих рівнів еквівалентності В. Н. Коміссарова. Подано механізми розробки та приклади відповідних перекладацьких вправ тренувального та контрольного характеру, націлених на закріплення засвоєного матеріалу.