ЛІНГВАЛЬНІ РИСИ НЕПРАВДИВИХ ВИСЛОВЛЕНЬ У ДЕФЕНЗИВНОМУ ДИСКУРСІ (НА ПРИКЛАДІ ПОЛІТИЧНОГО ІНТЕРВ’Ю З Д. ТРАМПОМ) - РОЗЕНГАРТ, Ю. В. (Нова філологія, 2017)
Статтю присвячено проблемі неправдивості інформації в політичному дикурсі. Дослідження ґрунтується на поняттях самообману й дефензивності мовця, лінгвальних характеристиках дефензивного дискурсу політика. Результати дослідження двох політичних інтерв’ю з Д. Трампом засвідчили, що існують відмінності в мовних маркерах обману інших та самообману.