ОСОБЛИВОСТІ ВЕРБАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПТУ СВІТОВА ВЛАДА В СУЧАСНІЙ АНГЛОМОВНІЙ КАРТИНІ СВІТУ - КУРБАТОВА, Т. В. (Нова філологія, 2017)
В статті описуються засоби вербалізації, що об’єктивують концепт СВІТОВА ВЛАДА в сучасній англомовній картині світу. Представлений когнітивно-семантичний аналіз лексем-репрезентатів цього поняття на матеріалі сучасних медіа-джерел та словникових дефініцій. Концепт СВІТОВА ВЛАДА постає як складне ментальне структуроване утворення, яке характеризується високою номінативною щільністю, що свідчить про його важливе місце в сучасній англомовній картині світу.