АНГЛОМОВНИЙ БІБЛІЙНИЙ ДИСКУРС: ІСТОРИЧНА ПЕРСПЕКТИВА - ГОЛОВКО, О. М. (Нова філологія, 2017)
Статтю присвячено еволюції англомовного біблійного дискурсу від зародження в VII ст. до набуття ним глобалізованого характеру в ХХІ ст. У науковій роботі розглядаються основні події, які вплинули на еволюцію біблійного дискурсу та його поширення світом, серед яких запровадження християнства на Британських островах, Норманське завоювання, Реформація, також надаються огляди перекладів, які сприяли поширенню та еволюції англомовного біблійного дискурсу. У результаті було розроблено та представлено періодизацію англомовного біблійного дискурсу.