УКРАЇНСЬКИЙ ПЕРЕКЛАД НЕЛІНГВАЛЬНОГО НОНСЕНСУ В ПОЕМІ ЛЬЮЇСА КЕРРОЛЛА «ПОЛЮВАННЯ НА СНАРКА» - БОГУСЛАВСЬКА, Л. А. (Нова філологія, 2017)
У статті надаються результати аналізу англо-українських перекладів нелінгвального нонсенсу в поемі Льюїса Керролла «Полювання на Снарка». Доводиться, що комунікативно успішний переклад нелінгвального нонсенсу забезпечується точним відтворенням у перекладі «нісенітних» мовних форм. На нижчих рівнях інтерпретації такі форми породжують гумористичний ефект, спричинений абсурдністю актуалізованих ними смислів, а на вищих – допускають поліваріантність інтерпретацій – психологічних, психофізіологічних, філософсько-екзистенційних тощо.