ВНУТРІШНЬОМОВНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ У СЛОВНИКОВОМУ СКЛАДІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ: СИНЕРГЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - КЛИМЕНКО, О. Л. (Нова філологія, 2018)
У статті розглядаються внутрішньомовні трансформації словникового складу англійської мови у світлі лінгвосинергетики. Висвітлюються принципи структурної організації лексичної системи та характер взаємозв’язків між її конституентами. Встановлюються причини, напрямки та наслідки інгралінгвального механізму самоорганізації словника англійської мови.