МЕТАФОРИЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ ПОЛІТИКА (НА МАТЕРІАЛІ АНГЛОМОВНОГО КОРПУСУ COCA) - СТЕПАНОВ, В. В. (Нова філологія, 2019)
Пропонована стаття розкриває механізм метафоризації концепту ПОЛІТИКА за допомогою параметрів порядку метафоризації Н. В. Таценко: спаціальності, дименсіальності, дискретності, перцептивності. Дослідження виконано на релевантному матеріалі — використано Корпус сучасної англійської мови американського варіанту (COCA). Кожна виявлена концептуальна метафора ілюстрована відповідними прикладами із залучених корпусних ресурсів.