ЕВОЛЮЦІЯ ЛЕКСЕМИ “WIFE” У КОНТЕКСТІ БРИТАНСЬКОЇ МОВНОЇ КАРТИНИ СВІТУ - МАТІЯШ, І. М. (Нова філологія, 2016)
У статті розглянуто динаміку британської мовної картини світу на лексикографічному матеріалі Британії XVIII – XXI ст. Простежено використання лексеми wife у медіадискурсі Британії останніх чотирьох століть. Здійснюється аналіз трансформації семантичної структури лексеми wife і її національно-культурного змісту.