КОМУНІКАТИВНО-ПРАГМАТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИСЛОВЛЕНЬ З ІНТЕНЦІОНАЛЬНИМ ЗНАЧЕННЯМ ПІДТРИМКИ В МІЖСУБ’ЄКТНІЙ ІНТЕРАКЦІЇ - БУЯЛЬСЬКА, Т. І. (Нова філологія, 2016)
У статті представлено актомовленнєві особливості висловлень з інтенціональним значенням підтримки. Здійснено опис типів ілокуцій, властивих актомовленнєвій реалізації висловлень підтримки. Автор типологізує мовленнєві акти, які репрезентують досліджувані висловлення, відповідно до домінуючої ілокутивної мети з урахуванням властивих їм комунікативних категорій емотивності, оцінності, фатичності, етикетизованості та інформативності.