ФОНЕТИЧНІ ЗАСОБИ ОБ’ЄКТИВАЦІЇ КОНЦЕПТУАЛЬНОЇ ОПОЗИЦІЇ ‘ЖИТТЯ – СМЕРТЬ’ В АНГЛІЙСЬКОМОВНИХ РОМАНАХ ПРО ВАМПІРІВ - ПРИХОДЧЕНКО, О. О. (Нова філологія, 2017)
Статтю присвячено вивченню фонетичних засобів об’єктивації концептуальної опозиції “ЖИТТЯ” – “СМЕРТЬ” на матеріалі готичних романів про вампірів. Доведено актуальність дослідження фонетичних засобів для вивчення іконічності. Встановлено, що основними засобами вербалізацій концептів ЖИТТЯ й СМЕРТЬ є звуконаслідування, звукосимволізм і фонестеми.