АНГЛОМОВНА МЕДИЧНА ТЕРМІНОЛОГІЯ: ОСОБЛИВОСТІ ТА МЕТОДИ ЛЕКСИКОГРАФУВАННЯ У СЛОВНИКУ TERMINOLOGIA MEDICA POLIGLOTTA - ГОРДІЄНКО, Е. В. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена вивченню лексикографії для спеціальних цілей (LSP lexicography) галузі медицини, теоретичні питання якої є недостатньо дослідженими в лінгвістичних студіях. Фокус дослідження зосереджено на теоретичних і практичних аспектах англомовної медичної термінографії з застосування системного підходу. У досліджені окреслено термінополя медицини, проаналізовано особливості словотвору англомовної медичної термінології, виділено основні завдання та проблеми медичної термінографії, проведено лексикографічний аналіз багатомовного медичного словника Terminologia Medica Polyglotta. Зіставлення отриманих даних дозволило виявити основні принципи, підходи та методи перекладної термінографії, що застосовуються при реєстрації англомовних медичних термінів.