СУБ’ЄКТ КОМУНІКАТИВНОЇ ОЦІНКИ: ПАРАМЕТРИ ДОСЛІДЖЕННЯ - НОВІКОВ, В. П. (Нова філологія, 2017)
Параметри вивчення суб’єкта комунікативної оцінки розглядаються в контексті порівняння останньої з системно-мовним різновидом оцінки. Виділяють п’ять характерних ознак суб’єкта комунікативної оцінки: зв’язок з учасниками комунікативного акту, багатокомпонентна структура з різним комунікативним статусом складових, актуалізація в складі різних оцінних структур, наявність іллокутівних і динамічних характеристик. Суб’єкт комунікативної оцінки пропонується розглядати як динамічну систему різноструктурних і різнорівневих складових, результуюча дія яких (оцінне ставлення) сприймається адресатом в процесі декодування повідомлення.