ЕТИМОЛОГІЯ КОНСТИТУЕНТІВ ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНОГО ПОЛЯ SPACE В АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ У СВІТЛІ ТЕОРІЇ САМООРГАНІЗАЦІЇ - ВЕРЕМЧУК, Е. О. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена розгляду лексико-семантичного поля SPACE як складної динамічної відкритої нерівноважної та нелінійної системи. Висвітлюється роль етимологічного компоненту в семантичній структурі слова. Досліджуються синергетичні механізми найменування нових референтів та аналізується співвідношення внутрішньої форми слова-етимона із його сучасним значенням.