ВИКОРИСТАННЯ ФРАЗЕОЛОГІЧНИХ ОДИНИЦЬ ІЗ СОМАТИЧНИМ КОМПОНЕНТОМ У ТЕКСТАХ РІЗНИХ СФЕР ДЛЯ ВІДОБРАЖЕННЯ РОЗУМОВИХ ПРОЦЕСІВ ЛЮДИНИ - РЕШЕТОВА, О. Г. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена фразеологічним одиницям із соматичним компонентом, які використовуються у текстах технічної, політичної та спортивної сфер. Основна увага спрямована на їх метафоричне значення, тому що назви частин тіла людини як елементи лексичної системи мови є найдавнішими та часто вживаними. Фразеологізми з соматичним компонентом відображають поведінку, характер, риси, психічне та соціальне становище людини, фізичні якості індивіда у зазначених сферах.