САМООРГАНІЗАЦІЯ АНГЛОМОВНОГО КІНЕМАТОГРАФІЧНОГО СЛОВНИКА ЯК ФАКТОР ЙОГО РОЗВИТКУ - НАУМЧУК, Т. І. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена розгляду самоорганізації англомовного кінематографічного словника як фактору його розвитку. Визначено основні синергетичні принципи, які сприяють саморозвитку лексикону як складної системи, здатної до самоорганізації: ієрархічність, відкритість, нелінійність та нерівноважність. Встановлено, що завдяки процесам самоорганізації та саморегуляції система знаходиться у постійному внутрішньому розвитку при відносній зовнішній стабільності.