ІНТЕРТЕКСТУАЛЬНІСТЬ В АСПЕКТІ ПЕРЕКЛАДУ (НА МАТЕРІАЛІ РОМАНУ А. С. БАЙЄТТ «POSSESSION») - ЗАПОЛЬСЬКИХ, С. П.; ШЕВКУН, А. В. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена висвітленню основних проблем, що виникають у процесі перекладу інтертекстуальних включень на матеріалі художнього твору. У ході дослідження відібрано відповідні стратегії перекладу на основі аналізу природи інтертекстуальних фрагментів. Охарактеризовано вибір адекватних перекладацьких рішень на прикладі російськомовної версії тексту.