КОСМООПЕРА У ЖАНРОВІЙ ПАРАДИГМІ СУЧАСНОЇ НАУКОВОЇ ФАНТАСТИКИ - ВАСИЛИНА, К. М.; КАРПЕНКО, А. С. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена вивченню одного з найпопулярніших на сьогодні жанрів наукової фантастики. У ході дослідження визначено етимологію терміну, описано шляхи становлення та популяризації космоопери у масовій літературі. Проведено порівняння космічної опери з іншими жанрами наукової фантастики, охарактеризовано особливості даного літературного жанру.