REVENONS À NOS MOUTONS: КОНТРАСТИВНА ЛIНГВIСТИКА, ДВОМОВНІСТЬ І ПЕРЕКЛАД - АЛЕКСЕЕВ, А. Я. (Нова філологія, 2018)
У статті аналізуються тісні зв'язки перекладу з контрастивними дослідженнями, двомовністю і інтерференцією, з якою неминуче стикається перекладач у своїй перекладацькій діяльності. Відзначається глибокий інтрадисциплінарний характер перекладу і як науки, і як процесу, що носить в даний час яскраво виражену когнітивну домінанту.